PROJECTEN

Welkom op de projectenpagina van Zinschitz Yacht Service.

Neem rustig de tijd om de verhalen en foto’s door te nemen.

Hermotoriseren zj “Bob Along”

Dart Sailor 30 - Fam. Zweers

De familie Zweers is al langer klant bij ons. Na in het verleden meerdere servicewerkzaamheden aan het schip uit te hebben gevoerd werd het tijd voor een hermotorisering. 

De oude Perkins (4.108) liep op haar laatste benen en in goed overleg met de familie Zweers is besloten een nieuwe Yanmar 4JH5 te monteren. Meteen zijn de schroefas en de schroefasdichting vervangen, een Sure seal, welke in een later stadium voor een Holex mechanical seal is vervangen omdat dit beter bij de nieuwe configuratie paste, en de schroef is aangepast op Pitch om de nieuwe motor tot zijn recht te laten komen.

Het onderwaterschip is meteen ook aangepakt. De oude antifouling is door ons verwijderd, waarna we twee lagen Primocon hebben aangebracht, gevolgd door een laag interspeed en een laag Micron antifouling, allen van International, om problemen met hechting etc. te voorkomen.

Na de te waterlating en de proefvaart, die met goed gevolg is gepasseerd hebben wij het schip aan de familie Zweers overgedragen. Sindsdien hebben zij met veel plezier leuke reizen met hun schip kunnen maken.

Uiteraard wensen wij hen een behouden vaart.

Tenders megayacht

Custombuild - Marina Port Zélande

Wij worden regelmatig door Marina Port Zélande uitgenodigd hen te assisteren bij specifieke projecten. Één van deze projecten was erg bijzonder en willen wij hier graag aan u tonen.

Het betrof een gedeeltelijke refit en het volledig spuiten van twee tenders van een motorjacht.
In een later stadium, anderhalf jaar later, was er een groot technisch onderhoud aan beide tenders, de twee fast rescue schepen en de skiboot van het jacht.

Voor de gedeeltelijke refit en de het spuiten zijn beide tenders geheel gedemonteerd geweest en voor het groot technisch onderhoud zijn alle motoren van de tenders en de fast rescues uit de schepen gehaald en daar waar nodig gerepareerd en gecontroleerd. Het is een mooie uitdaging geweest en wij hebben de samenwerking met MPZ als zeer plezierig ervaren. De foto’s spreken voor zich.

Thursday’s Child, vervangen dek

Pionier 930, van de Stadt - Fam. Zinschitz

Voor de familie Zinschitz (Ja, het is ons eigen schip, maar dat maakt het project niet minder mooi!) hebben we het volledige dek vervangen. Het schip is al meer dan dertig jaar oud en mede door de destijds gebruikte materialen en bouwtechnieken was het dek slecht geworden. Na enig uitstel is toch besloten het dek te vervangen. En als we toch al bezig zijn hebben we meteen de romp van een nieuwe lak voorzien. Het scheepje mag weer gezien worden. Nu het interieur nog.

Scroll to Top